Jaren geleden werd ik (Erik Zwoferink) eigenaar van mijn eerste bouvier. Deze hond kwam uit een africhtingslijn. Later ben ik in contact gekomen met de showhonden, dit was een meer dan prettige ervaring. Ik was verkocht! Mede hierdoor ben ik gaan showen en raakte ik steeds meer in de ban van de Bouviers. Machtige honden met een mooi karakter. Een bouvier is volgens mij een familiehond, een echte kindervriend.
Ook al is de bouvier van nature een veedrijver, toch voelt hij zich prima thuis onder de mensen. De bouvier zal graag dingen voor je doen, hij kan goed waken en gaat graag mee voor een wandeling. Hij houdt dan ook de roedel, waar hij toe behoort, graag in de gaten. Met andere woorden; zijn huisgenoten zijn hem alles en daar gaat hij voor door het vuur. Een bouvier is geen snelle leerling, maar wat hij eenmaal geleerd heeft, vergeet hij niet snel weer.
Wij streven er naar om honden te fokken met dit karakter. Schoonheid staat bij ons hoog in het vaandel, maar het belangrijkste vinden wij de gezondheid. "the Dogsfarm" is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de fokkerij. Ook op show’s in binnen- en buitenland is "the Dogsfarm" vaak aanwezig en met veel succes.
Om dit in stand te kunnen houden stop ik veel tijd en energie in deze hobby, maar dit kan ik niet alleen.

 

Al jaren wordt het succes van “the Dogsfarm” mede bepaald door een goed samenwerkend team. Het team is elke dag bezig met verzorgen, trainen en trimmen van de honden, ons aller hobby. Het team bestaat uit Erik Zwoferink en Marcel van Rooyen. Een team waarvan het succes voortkomt uit vriendschap, plezier, samenwerking en natuurlijk onze liefde voor dit geweldige ras.
Om dit vol te kunnen blijven houden is ons motto: We doen het niet alleen, we doen het samen!